helpp
parsly : zad1 dane do zbioru:
A= { x ∊ R: |x| > 4},
B = { x ∊ R: 3x ≥ − 15}
C = < 0;5>
a) zaznacz na osi liczbowej A i B oraz zapisz je w postaci przediału
b) wyznacz zbiór A ∩ B, A\B, (A∪C)∩B
zad 2
Wypisz wszystkie elementy zbioru A − zbiór liczb naturalnych nieparzystych nie większych od 11,
B− zbiór dzielników naturalnych liczby 18. Wyznacz iloczyn tych zbiorów.
Zad 3
Zapisz wyrażenie 4|3x − 6| − |x| + |x + 4| w najprostrzej postaci, jeżeli wiadomo, że x ∊
<−4;0)
22 mar 21:58
22 mar 22:00