Przedstaw liczbę
Sym: Przedstaw liczbę (125)1/3*(1/5)−2*51/2/(√5)−1 w postaci an,gdzie a jest liczbą
naturalną. (tam jest potęgowanie)
22 mar 21:49
kika: 125=53 i dalej myśl
22 mar 21:57
22 mar 21:58
Sym: (√5)−1 można zapisać w postaci (√5)1/2)−1?
22 mar 22:05
5-latek: Nie
√5=51/2
22 mar 22:06
Sym: tam miało być (51/2)−1 ma się jak (√5)−1?
22 mar 22:06
5-latek: Teraz tak
Ale po co tak kombinujesz
Przeciez kika CI napisala 125=53 czy to jest prawda ?
Jesli tak to masz zapisane w tej postaci co ma byc
22 mar 22:11