matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór prostych prostopadłych przechodzących przez punkt
Stefcia:
1
Dana jest prosta l: y=
x+7 i punkt P=(4−8). Jaki wzór ma prosta k prostopadła do prostej
2
l i przechodząca przez punkt P? Jak to obliczyć? Bardzo proszę o pomoc!
22 mar 19:37
ori:
42
22 mar 19:40
J:
y = −2x + b i teraz − 8 = −2*4 + b i oblicz b
22 mar 19:41