matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Mistrz:
Wskaż proste równoległe oraz proste prostopadłe: l
1
: y=3x−2,5 l
2
: y=0,5x−5 l
3
: y=−2x+2 l
4
: y=
1
3
x+1 l
5
: y=3−2x l
6
: y=3x+1 l
7
: y=3−
1
3
x.
17 mar 00:04
justi:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
17 mar 00:27