matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Seb:
Podst ostrosłupa jest trójkąt ABC − |AC| = 3 |BC| = 7 i |kąt A| = 60 stopni. Oblicz objętość tego ostrosłupa, jeśli wiadomo, że każda jego krawędź boczna ma dł
25
√
3
3
.
16 mar 15:45
sab:
https://matematykaszkolna.pl/forum/236057.html
16 mar 16:07