granica ciągu
duo:
Zad. 1
Dany jest ciąg a−n=1+2+4+...+2n−1.Przedstaw wzór ciągu w innej postaci.
zad.2
Oblicz granicę ciągu lim n→∞(√n+1−√n+2).
Bardzo proszę o pomoc.
16 mar 15:14
duo:
16 mar 15:16
duo: Dany jest ciąg a−n=1+2+4+...+2n−1.Przedstaw wzór ciągu w innej postaci.
16 mar 15:44
duo: Oblicz granicę ciągu lim n→∞(√n+1−√n+2).
16 mar 15:45
ICSP: a
n = 1 + 2 + 4 + ... + 2
n−1 = 2
n − 1
| | n + 1 −n − 2 | |
lim √n+1 − √n+2 = lim |
| → 0 |
| | √n+1 + √n + 2 | |
16 mar 15:46
16 mar 15:47
16 mar 15:48