matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
lolot:
Oblicz sumę pierwiastków równania należących do przedziału <−2pi, pi> tgx+3tgx+5tgx=−9
√
3
16 mar 14:49
Wazyl:
9tgx=−9
√
3
tgx=−
√
3
https://matematykaszkolna.pl/strona/428.html
16 mar 14:52