oblicz
abc: w jaki to spobo uproscic jak najbardziej probowalem z ctgb ale nie moge doprowadzic do sytuacji
cosb/sinb
15 mar 23:13
abc:
15 mar 23:19
15 mar 23:20
abc: no ale to mi nic nie da
15 mar 23:21
abc: ja z tego wzoru sin(α−β) licznik zapisalem sam

ale dalej trzeba cos zrobic
15 mar 23:23
abc:
15 mar 23:31
abc:
15 mar 23:35
pigor: ..., a może o to ci chodzi :
| | sinαcosβ | | cosαsinβ | |
= |
| − |
| = sinαctgβ− cosα  |
| | sinβ | | sinβ | |
15 mar 23:36
pigor: ... i dalej
| | cosα | |
... = sinα (ctgβ− |
| ) = sinα (ctgβ− ctgα) |
| | sinα | |
15 mar 23:38
abc: Tak o to mi chodziło,dzięki Ci wielkie
15 mar 23:43