matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
izunia:
rozwiąż równanie x
3
−5x
2
+6x=0
15 mar 14:32
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/126.html
15 mar 14:32
izunia:
dziękuję
15 mar 14:34
ciekawsky:
x(x
2
−5x+6)=0 x(x−6)(x+1)=0 x=0 v x=6 v x=−1
15 mar 19:22
Jasiu:
x(x−2)(x−3)=0 x=0 v x=2 v x=3
16 mar 10:36