matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ss
jolene1310:
nozki statywu aparatu fotograficznego maja dl 1,5m i sa nachylone pod katem 60stopni do poziomu. na jakiej wys znajduje sie aparat?
13 mar 23:22
Pavlowicz:
x
sin60 =
1,5
13 mar 23:30
agulka:
H
sin60
0
=
1,5m
√
3
H
=
⇒H=...
2
1,5m
13 mar 23:31
Pavlowicz:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
13 mar 23:32