matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania
Emka:
Rozwiąz równania: 10x3 − 3x2 − 2x +1 =0 16x3 − 28x2 + 4x +3=0
13 mar 18:56
Marcin:
1
w pierwszym x=−
daje 0
2
13 mar 19:00
zawodus:
https://matematykaszkolna.pl/strona/121.html
13 mar 19:01
Aerodynamiczny:
A w drugim np. x=
1
2
13 mar 19:01