rozwiąz równania
Celina: Witam czy ktos może mi pomóc

:( nie wiem od czego zaczac a mam bardzo dużo takich przykładów
Rozwiąz równania
4x
3−14x
2+6x−21=0
13 mar 18:25
ICSP: z pierwszych dwóch wyciągnij 2x2 a z pozostałych dwóch wyciągnij 3
13 mar 18:26
13 mar 18:26
Aerodynamiczny: Tutaj ładnie się grupuje wszystko
13 mar 18:27
Ola: −x2 + 4x + 21 =0
16 lut 11:08
Eta:
−x2+7x−3x+21−0
−x(x−7) −3(x−7)=0
(x−7)(−x−3)=0
x=7 v x= −3
16 lut 11:18
ICSP: −x
2 + 4x − 4 + 25 = 0
25 − (x−2)
2 = 0
(7 − x)(x+3) = 0
x = 7 v x = −3
16 lut 11:21
Eta:
16 lut 11:22
Filip:
−x
2 + 4x + 21 = 0 | * (−1)
x
2 − 4x − 21 = 0
Δ = 16 + 84 = 100
√Δ = 10
16 lut 12:18
6latek: Dobrze ze ta
Ola nie wie co
daras mysli o uzytkownikach o tym nicku
16 lut 14:14
chichi:
x
1=2−u ∧ x
2=2+u, u>0
4−u
2=−21 ⇒ u=5 ⇒
x1=−3 ∧ x2=7
16 lut 14:50