Wektory
IŚka: Dwie czastki 1 i 2 poruszaja sie wzdłuz osi X i Y z predkosciami v1 = (2; 0) cm/s i
v2 = (0; 3) cm/s. W chwili t = 0 sa one w punktach o współrzednych: r01 = (−3; 0) cm i
r02 = (0;−3) cm.
(a) Obliczyc wektor r2 r1, który okresla połozenie czastki 2 wzgledem
1 w funkcji czasu.
(b) Kiedy i gdzie obie te czastki beda najblizej siebie?
13 mar 13:58
wredulus_pospolitus:
'obliczyć wektor' co pod tym hasłem rozumiesz
13 mar 14:06
IŚka: nie rozumie tego zadania.
13 mar 14:11
wredulus_pospolitus:
a rysunek chociaż został zrobiony
13 mar 14:12
IŚka: nie ma rysunku do tego zadania.
13 mar 14:13
J: Najbliżej siebie będą wtedy, gdy czastka druga znajdzie się w punkcie (0,0). Nastapi to po 1
sekundzie i odległość miedzy nimi bedzie wynosiła 1 cm.
13 mar 14:14
wredulus_pospolitus:
ja nadal się zastanawiam co autor miał na myśli pisząc: "Obliczyc wektor r2 r1"
13 mar 14:16
IŚka: przepraszam tam brakuje znaku powinno być "r1−r2"
13 mar 14:21
IŚka: tzn "r2−r1"
13 mar 14:22
28 mar 10:18