matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Anna:
Oblicz wartość wyrażenia a+b dla α=30stopni i β=60stopni, gdy a=sin
2
α*tgβ−cos
2
α, b=sin
2
β*ctgα+cos
2
β*tgα. Wynik przedstaw w postaci x+y
√
3
, gdzie x,y∊W Nie wiem nawet jak się za to zabrać...
12 mar 18:20
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
zajrzyj do tabelki i licz....
12 mar 18:46