aa
Hugo: dla jakich wartosci parametru m rownanie ma 4 rozne pierwiastki?
x4 +mx+1=0
zalozenia delta>0
t:=x2
t2+mt+1=0
delta: t2−4>0
t e (−oo ; −2) u(2; oo)
w odp jest (−oo ; −2)
:(? wgl wychodzi sie z tego? z t' na m'
10 mar 17:08
10 mar 17:09
52: pamiętaj t≥0 bo t=x2
10 mar 17:10
Hugo: nie rozumiem tego pomoże ktos

?
10 mar 17:18
Aga1.:
jeszcze warunki
t1+t2>0 i t1*2>0
10 mar 17:20
Aga1.: Jeśli mają być cztery różne rozwiązania x1, x2, x3 ,x4
to t1>0 i t2>0
10 mar 17:22
Hugo: jestes pewna?
c/a>0 i −b/a>0
1>0 i −m>0 = m<0
i to by pasowalo ..
10 mar 17:24
Hugo: dziekí o wielka
10 mar 17:25