matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Nickk:
Wykresem funkcji g(x)= 2x − 5 jest prosta równoległa do wykresu funkcji: a)h(x)= −2x−5 b)h(x)= 2x+7 c)h(x)= −0,5x+5 d)h(x)=0,5x−7
9 mar 22:11
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
popatrz kiedy proste sa rownolegle (tzn jaki warunek musi byc spelniony) i zaznacz prawidlowa odpowiedz
9 mar 22:15
Nickk:
jakie proste z rysunkiem
dzięki
9 mar 22:21