bez użycia tablic
Janek: oblicz bez użycia tablic:
| sin(−1200) + tg3000 + cos(−4050) | |
| |
| sin2200 + cos2200 | |
29 paź 13:32
tim: sin2a + cos2a = 1
sin(−a) = −sina
sin(90+a) = cosa
cos(−a) = cosa
cos(360+a) = cosa
tg(270+a) = −ctga
Korzystając z tego i tabliczki (0, 30, 45, 60, 90) oblicz...
29 paź 13:34
tim: Wszystkie pozostałe wzory oraz zależności:
430
450
29 paź 13:35
Janek: sin
220
0 + cos
220
0 jest równe jeden
to w odpowiedzi otrzymałem
mam nadzieję że niczego nie skopałem
29 paź 14:03