9 mar 14:10
ekhem: pomoże ktoś?
9 mar 15:08
Trivial:
167a kąt ABC to kąt między wektorami BA, BC.
9 mar 15:11
Trivial: 168b) Wystarczy pomnożyć odpowiedź z 168a) przez 5.
9 mar 15:12
ICSP: Trivial jesteś ?
9 mar 15:18
Trivial:
164)
|a| = 4, |b| = 5, |2a + b| = 7
|2a + b|
2 = (2a + b)∘(2a + b) = 4a∘a + 2a∘b + b∘2a + b∘b = 4|a|
2 + 4a∘b + |b|
2
= 64 + 4a∘b + 25 = 4a∘b + 89 =
dane= 49
| | −10 | | 1 | |
Zatem a∘b = −10 ⇒ cosα = |
| = − |
| . |
| | 4*5 | | 2 | |
9 mar 15:20
Trivial: Jestem.
9 mar 15:21
ekhem: tak jestem, dzięki za 164
Próbuje zrobić właśnie 167
9 mar 15:21
9 mar 15:24