matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie wielomianów
Itai:
Dla jakich wartosci parametru a reszta z dzielenia wielomianu W(x)=x
4
−7 przez P(x)=x+a jest równa 9?
8 mar 19:04
ICSP:
w(−a) = 9
8 mar 19:10
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/120.html
8 mar 19:18