matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Dawid:
[(7/2)
2
:7
2
]
2
*x = [(1/2)
0
−5*(0,3)
2
*(0,5)
−
1]
2
8 mar 14:19
Antek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
patrzysz na wzory i liczysz . Do dziela
8 mar 14:22
Kaja:
49
1
9
[
*
]
2
*x=[1−5*
*2]
2
4
49
100
9
(
1
4
)
2
*x=[1−
]
2
10
1
1
*x=
16
100
16
x=
100
4
x=
25
8 mar 14:22
Dawid:
haaa mi też wyszlo 4/25 a w odpowiedziach jest 1/25
8 mar 14:24
Kaja:
to pewnie w odpowiedziach jest źle
8 mar 14:32
Antek:
Czesc
Kaja
Przeciez TY masz dzisiaj swoje swieto. Wszystkiego najlepszego
Teraz odpoczywaj
8 mar 14:34
Kaja:
Cześć Antek
Dziękuję za życzenia
ja właśnie odpoczywam rozwiązując zadanka
8 mar 14:39