7 mar 18:32
OverZero: Link nie działa
7 mar 18:37
Aerodynamiczny: działa
7 mar 18:40
Marcin: Według mnie nie działa
7 mar 18:41
Aerodynamiczny: Których nie potrafisz zrobić?
7 mar 18:41
kalaaa: 1,3,6,8,10,14,23,32
tych nie umiem za bardzo nie jestem pewna odpowiedzi

ale fajnie gdybyma znała je jednak
wszytskie(każde zad) będę pewna wtedy na 100%
7 mar 19:02
Aerodynamiczny: Wiem że sam gdzieś popełniłem jeden błąd w zamkniętych i nie jestem pewny gdzie więc dam tylko
pewne odp

1.B
2.A
3.C
4.D
5.C
6.D
7.C
8.B
9.D
10.A
11.B
12.A
13.A
14.A
15.C
16.D
17.A
18.B
19.B
20.D
21.D
22.D
23.D − tu nie jestem pewny bo nie chce mi się liczyć

24.B
25.B
Na 32 Jest odpowiedz na tym forum.
7 mar 19:27
Marcin: Macie jakiś inny link do tej matury?
7 mar 19:29
kalaaa: a da się jakoś wrzucić tu pdf to wrzucę
7 mar 19:40
Aerodynamiczny: Obwód równoległoboku jest równy 52 m, a jego wysokości są równe 5 m i 8 m. Pole tego
równoległoboku jest równe?
7 mar 19:42
kalaaa: ja mam trochę inne odpowiedzi, ale najgorsze to , ze muszę mieć dlaczego tak a nie inaczej
7 mar 19:43
kalaaa: strzelałam że 80m2 i ponoć dobrze
7 mar 19:58
Mila:
5a=8b
a+b=26
a=16
b=10
P=5*16=80
P=8*10=80
7 mar 20:09
kalaaa: ooo czyli dobrze mistrz ze mnie
7 mar 20:13
kalaaa: to mogę prosić o wytłumaczenia do kazdego z tych zadań dlaczego taka odpowiedz prosze

?
7 mar 20:16
Marcin: A kiedy liczba jest liczbą wymierną?
7 mar 20:36
kalaaa: no właśnie też tego nie wiem
7 mar 20:41
Marcin: Dobrze że w tym roku nie masz matury

Liczba wymierna, to taka liczba, którą możesz przedstawić w postaci ułamka zwykłego.
7 mar 20:44
kalaaa: no zaznaczyłam 4 i dobrze, ale nie byłam pewna:( dla mnie źle że zdaje za rok
:(
7 mar 20:47
Mila:
Liczba wymierna, to taka liczba, którą da się przedstawić w postaci ułamka o całkowitym
liczniku i całkowitym mianowniku różnym od zera.
7 mar 20:50
kalaaa: czyli,że −12; 3,(04); −pi/2; 0?
7 mar 20:51
Marcin: | | −π | |
Przedstaw mi |
| w postaci ułamka zwykłego  |
| | 2 | |
7 mar 20:54
kalaaa: no przecież to jest ułamek

? na a to 3,(04)? ja umre zaraz nie kapuje nic
7 mar 20:56
kalaaa: a zero to też bo wszyscy mówili mi że nie źle

?
7 mar 20:57
Mila:
Kala, czytaj co Ci piszemy.
20:50 ma być całkowity licznik, całkowity mianownik różny
od zera.
Liczba π to przykład liczby niewymiernej, poczytaj o niej.
| −π | |
| to liczba niewymierna |
| 2 | |
| | 0 | |
0= |
| to jest liczba wymierna |
| | 2 | |
| | −12 | |
−12= |
| to jest liczba wymierna |
| | 1 | |
3,040404... to też jest liczba wymierna
Przedstaw ją w postaci ułamka o całkowitym liczniku i całkowitym mianowniku.
7 mar 21:20
kalaaa: no oki to już wiem

i jeszcze ma być to pierwiastek 3 stopnia z −8?
a tego w okresie nie wiem jka się takie coś na ułamki zamienia:(
7 mar 21:39
Mila:
x=0,040404.../*100
100x=4,0404...
x=0,0404 odejmuję stronami i redukuje się nieskończony ogon
99x=4
| | 4 | |
No to mamy liczbę: 3 |
| a to już możesz zamienic na ułamek. |
| | 99 | |
7 mar 21:47
Mila:
3√−8=−2 bo (−2)
3=−8
| | −2 | |
−2= |
| liczba wymierna. |
| | 1 | |
7 mar 21:48
kalaaa: oki rozumiem dziękuję
7 mar 21:56
Mila:
I zacznij pracować , bo z tych próbnych wnioskuję, że maturka po nowemu będzie trudna.
7 mar 21:57
kalaaa: próbna była nawet spoko jak dla mnie tylko parę rzeczy zapomniał, cóz jak sie mówi 3 dni przed
ze piszesz to fajnie:(
7 mar 21:59
kalaaa: ale dzięki i tak wiem od siebie, że bedzię TRUDNA i NIE ZDAM
7 mar 22:00
kalaaa: a mogę te inne odpowiedzi prości by mieć już 100% pewności? najlepiej do każdego zadanka
7 mar 22:03
kalaaa: tzn A,B,C,D a jak nie bede wiedziec czemu tak to zapytam albo poszukam gdzies
7 mar 22:04
Aerodynamiczny: Moja tylko jest jedna zla ktoras, nie liczac tego 23 bo tam powinno byc 80m
2
Nie wiem gdzie man ten jeden blad
7 mar 22:14
Marcin: Pisz swoje odpowiedzi, a my będziemy sprawdzać. Tak na pewno szybciej się nauczysz.
7 mar 22:51
kalaaa: oki ale to chyba dopiero jutro
7 mar 22:56
Marcin: Pewnie, pewnie

Tutaj ktoś zawsze pomoże
7 mar 22:57
Gregor: Prosze o pomoc z zadaniem z rozszerzonej probnej matury:
Wyznacz wszystkie wartosci parametru m, dla ktorych rownanie x2−4mx+3m2−3m+10=0 ma dwa rozne
pierwiastki rzeczywiste x1 i x2, takie ze (1/x1)+(1/x2) < 2m
7 mar 23:58
Eta:
1
o Δ>0 ⇒ ......
ze wzorów Viete
'a:
jako odp: podaj część wspólną dla obydwu warunków
powodzenia
8 mar 00:24
8 mar 00:25
Gregor: Dziękuje

zrobiłem do momentu, w którym podstawiłem −b/c i dalej nie wiedziałem co z tym
dalej robić
8 mar 08:56
marta:): Wstawiłby ktoś zadanka z tej matury z poziomu rozszerzonego? Chociaż kilka

Będę bardzo
wdzięczna
9 mar 16:38
kalaaa: to znów ja

matma pp wysyłam te moja odpowiedzi proszę powiedzieć mi czy dobrze

1.B
2.A
3.C
4.D
5.C
6. no właśnie tego nie umiem do końca
7.C
8. tego też nie wiem
9.D
10. nie wiem
11.A
12.A
13.A
14.A
15.D
16.D
17.A
18.B
19.B
20.D
21.D
22.D
23.C
24.B
25.B
Dobrze?
9 mar 17:58
kalaaa: jeszcze to 32 jakby ktoś mi wytłumaczył bo ja podstawiłam za m wartości ale to pewnie źle jak
zawsze:(
9 mar 18:00
kalaaa: a jeszcze mam pytanie do 23 nie kapuje za bardzo o co tu chodzi
5a=8b
a+b=26
a=16
b=10
P=5*16=80
P=8*10=80
skąd się to wszystko wzięło?
9 mar 18:24
kalaaa: pomocyyyyy:(
9 mar 20:36
Aerodynamiczny: P=a*h1
P=b*h2
Przyrownujemy i wstawiamy dlugosc wyskokosci

5a=8b
9 mar 20:39
kalaaa: oki a te wczesniej ktoś mi powie czy dobrze i jak mają byc te co nie mam proszeeeee
9 mar 21:06