funkcje i ich własności
ahhh ta matematyka: proszę pomocyyy
1. Dziedziną funkcji f(x)=
1−x√−x+6 jest zbór:
A. (−oo, −6)∪(6, +oo)
B. (−oo, 6>
C. (−oo, 6)
D. (−oo, −6>
2.Dziedziną funkcji określonej wzorem: f(x)=u{1}{|x−2|−5 jest zbór:
A. R \ {−2, 5}
B. R \ {7}
C. R \ {−3, 7}
D. R
bardzo proszę pomóżcie, nie radzę sobie

z góry dziękuje
5 mar 22:39
kika: 1 −x+6>0
2 Ix−2I−5≠0 i wyznacz!
5 mar 22:41
Eta:
1/ −x+6>0 ⇒ .........
2/ |x−2|−5≠0 ⇒
5 mar 22:41
ahhh ta matematyka: w 1 obliczyłam to tak:
√−x +6 = 0 |
2
−x +6=0
6=x
a dalej nie wiem jak

a w 2 tak:
|x−2|−5=0
−x +2=0
−x−3=0
−x=3
x=−3
iteż dalej nie wiem jak
5 mar 22:45
52:
1.
−x+6>0
x<6
2.
|x−2|−5≠0
|x−2|≠5
x−2≠5 i x−2≠−5
x≠7 i x−2≠−3
5 mar 22:49
Eta:
Przecież napisałyśmy,że: 1) −x+6>0
rozwiąż tę nierówność
2) |x−2|≠5 ⇒ x−2≠5 v x−2≠ −5 dokończ
5 mar 22:50
Eta:
O i
52 wyrwał się z gotowcem
5 mar 22:50
52: No wyrwałem się, bo widać po wcześniejszych obliczeniach uznałem że tak będzie najlepiej.
Niech dokładnie przeanalizuje jak to jest zrobienie i myśli
5 mar 22:52
ahhh ta matematyka: ok, dzięki już wiem
w pierwszym odp C
a w drugim odp C

całkiem nie pamiętam tych funkcji

dzięki wielkie
5 mar 23:12
6 mar 03:04