matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z góry dziękuję za pomoc :)
Mała Mi:
Czy istnieje taka wartość parametru a, że wielomian u(x)=a
2
x
2
+(a−1)x+3, jest równy wielomianowi w(x)? w(x)=4x
2
+x+3
4 mar 19:32
Piotr:
wiesz kiedy wielomiany są równe ? jeśli nie to :
https://matematykaszkolna.pl/strona/106.html
4 mar 19:37
Aerodynamiczny:
a = 2
4 mar 19:44