Rozwiąz nierownosc / sprawdz
cebulaczek26: Rozwiąz nierownosc
(x−2)
2 ≤ 2x
2 +7
[z[Po wykonaniu dzialań

]
−x
2 − 4x − 3 ≤ 0
Δ= 4
√Δ: = 2
x
1 = −1
x
2 = −3
x ∊ ( −
∞, −3 > u <−1, +
∞ )
dobrze?
4 mar 00:14
Lorak:
4 mar 00:16
Ajtek:
Znaki pierwiastków się nie zgadzają
4 mar 00:16
Ajtek:
Sorry jest okej

.
4 mar 00:16
4 mar 00:18
cebulaczek26: Wiem ze banały, ja tylko sprawdzam czy gdzies glupiego bledu nie zrobilem
4 mar 00:20
Paulina: to podstaw do przedziału i będziesz mieć odp, na maturze się nie zapytasz...
4 mar 00:23