1 | √3 | ||
− | +1/2sin30st | ||
sin10st | cos10st |
1 | √3 | ||
− | |||
sin10o | cos10o |
1 | √3 | cos10o − √3sin10o | |||
− | = | = | |||
sin10o | cos10o | sin10o * cos10o |
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
sin10ocos10o |
2 (cos10o * sin30o − cos30o * sin10o) | ||
= | = | |
sin10o * cos10o |
2sin(30 − 10) | 4sin10ocos10o | |||
= | = | = 4 | ||
sin10o * cos10o | sin10ocos10o |
1 | √3 | |||
Wykaż,że | − | = 4 | ||
sin10o | cos10o |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |