Ile równa jest ta liczba?
SamHill: Proszę o rozwiązanie:
3√8√8
odpowiedzi:
a) pierwiastek 5 stopnia z 8
b) pierwiastek 6 stopnia z 8
c) 2 pierwiastek 3 stopnia z 2
d) 2 pierwiastek z 2
3 mar 17:46
SamHill: pomoże ktoś?
3 mar 18:02
włodek: zapisz w postaci potęg
3 mar 18:04
Saizou :
3√8√8=(8*81/2)1/3=(83/2)1/3=81/2=√8=2√2
3 mar 18:04
SamHill: Saizou dziękuje
3 mar 18:07
Piotr:
np. tak :
3√81*81/2 = 3√83/2 = (83/2)1/3 = √8 = 2√2
3 mar 18:07
Piotr:
i po co ja sie rozpisywałem
3 mar 18:08
Saizou : skopiowałeś ode mnie

<dżołk>
3 mar 18:08
Piotr:
musze czesciej wciskac F5
3 mar 18:10
Saizou : tylko go nie zgwałć
3 mar 18:10
3 mar 18:15
Antek: Niedlugo bedziemy rozwiazywac zadania typu
Pomocy Ile to jest 12+3
3 mar 18:16
SamHill: nie czepiajcie sie,mam ogormne problemy z matematyką :C
3 mar 18:25
Saizou : Antek czyżby 16

haha
3 mar 18:27
Antek: POMOCY
3 mar 18:29
Antek: Jesli masz tak jak piszesz ogromne problemy to poswiec troche wiecej czasu na matematyke .
Nie mowie zebys siedzial godzinami ale przynajmniej godzinke lub dwie . powinno pomoc
zrozumiec chociaz troche
3 mar 18:35
SamHill: siedze,probuje ale cięzko,mam zaleglosci z calego gimnazjum i 1 polrocza liceum

wlasnie siedze,cwicze sobie do poprawki,część rozwiązuje sam,ale przy niektórych poprostu
wysiadam :c
3 mar 19:09
SamHill: a jak jest naprzykład:
271−23
3 mar 19:14
Antek: szczerze powiem to nie wiem co tam jest napisane .
3 mar 19:16
SamHill: juz niewazne−rozkmininilem
3 mar 19:18
Antek: Masz wzory ktore CI podalem w linku wiec je stosuj
Masz tam tez przyklady rozwiazane . klikasz na niebieska strzake i masz rozwiazanie wiec sie
wzoruj na tym
3 mar 19:20
3 mar 19:21