Ile różnych liczb trzycyfrowych można ułożyć z cyfr ( 1 , 2 , 3 , 4 ) ?
zoja: Ile różnych liczb trzycyfrowych można ułożyć z cyfr ( 1 , 2 , 3 , 4 ) ?
28 paź 11:44
tim: Na pierwszym miejscu może być 1, 2, 3 lub 4 − wpiszmy 1
Na drugim miejscu (dziesiątek) już tylko 2, 3, lub 4 − wpiszmy 2
Na trzecim miejscu (jedności) zostało 3 i 4.
Razem: 4 * 3 * 2 = 24 możliwości.
28 paź 11:58
28 paź 12:03
tim: Witaj Zbronek

Zauważyłem, że często udzielasz się na forum

Przedstawisz się?
28 paź 12:04
Zbronek: jestem Zbronek i cóż więcej?
28 paź 12:33
Zbronek:
Tim,jak byś zrobił to zad.(wczorajsze)?
Zadanie Ewelina: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania! Dane jest przekształcenie
płaszczyzny P określone wzorem : P(x,y) = (−x,y+1), gdzie x,y∊R A)znajdź równanie obrazu
okręgu o: x2+y2−2y−4=0 oraz wyznacz równania osi symetrii figury, która jest sumą okręgu o i
jego obrazu w przekształceniu P.
27 paź 16:32
28 paź 12:42
tim: Dlatego np. ja się przedstawiam − uczeń III Gimnazjum w Pruszczu Gdańskim, pasjonat matematyki,
stały bywalec

, i np. niektórych rzeczy jeszcze nie potrafię. "Podbij" post do góry, może
Bogdan pomoże
28 paź 12:43
Zbronek: ja to zad. zrobiłem wczoraj na forum ,tylko wynik wyszedł inny niż w odp.(tak napisała
Ewelina)
28 paź 12:47
Zbronek: Panie Bogdanie !chodzi mi o to gdzie zrobiłem błąd.(bo nie wiem)
28 paź 12:50
Bogdan:
Zbronku − nie zrobiłeś błędu
23890
28 paź 13:25