logarytmy
ahhh ta matematyka: Bardzo prosze o pomoc

Liczba log
2(log20 +log5 ) jest równa:
A. 5
B. 2
C. 1
D. 0
3 mar 15:12
Ajtek:
Elementarne właściwości logarytmów się kłaniają.
3 mar 15:16
3 mar 15:17
J: A tam .... = log2(log100) = log22 = 1
3 mar 15:18
Ajtek:
J nie dawaj gotowców, podpowiedz tylko.
3 mar 15:19
J: Od gotowców to jest tutaj kilku specjalistów
3 mar 15:26
Ajtek:
Wiem, ale Ty nie dałeś się wykazać autorowi w tym przypadku

.
3 mar 15:26
ahhh ta matematyka: aa, ok, alem jest głupia

dzieki
taki banał, no po prostu ja nie wiem jak tego mogłam nie wiedzieć
3 mar 15:29
Jacek: zdaża się też czasami elementarnych rzeczy zapominam
3 mar 15:31
Piotr: Nie tylko wy

człowiek jest omylny
3 mar 15:32
ahhh ta matematyka: hehe, tak

ale jak człowiek jest zakręcony to bardzo często jest omylny
3 mar 15:35