Sprowadz wyrazenie do najprostszej postaci
Gosia:
cos2x X sinx X sin3x
X − oznacza znak mnozenia
pomoze ktos ?
2 mar 22:04
Ajtek:
cos
2x=1−sin
2x

.
Mnożyć mam nadzieję umiesz.
2 mar 22:05
julia: przez co ? przez jedynke zeby sie pozbyc ? nie ogarniam tego
2 mar 22:07
medonster: cos2x * sinx * sin3x = (1 − sin2x)*sinx*sin3x ....
2 mar 22:09
2 mar 22:09
Aga1.: Czyli ...=sin4x(1−sin2x)
2 mar 22:10
julia: bystrzacha
2 mar 22:10
Ajtek:
Nie bystrzacha tylko analityk

.
2 mar 22:11
Ajtek:
Witaj
Aga1. 
.
2 mar 22:11