wykres funkcja wymierna wartosc bezwzgledna
jan: Cześć,
czy mógłby ktoś sprawdzić co tu jest źle? Odpowiedź mam dobrą, ale jak patrzę w odpowiedzi z
Pazdro to oni maja trochę inny wykres (bez asymptoty y=1)
\
http://postimg.org/image/j5k0xh0qb/
28 lut 16:07
ICSP: ja mam pytanie
| | 4 | | 6 | |
dlaczego według ciebie |
| = 1 + |
| |
| | x−2 | | x−2 | |
| | 4 | |
Przecież |
| jest już postacią kanoniczną z ukrytym zerem : |
| | x−2 | |
| 4 | | 4 | |
| + 0 czyli przesuniecie wykresu |
| o wektor [2 ; 0 ] |
| x−2 | | x | |
28 lut 16:17
Trivial:
| | 4 | | x−2+6 | |
Od kiedy |
| = |
| ?  |
| | x−2 | | x−2 | |
| | 4 | |
Wzór miałeś od razu w łatwej do narysowania postaci. |
| . |
| | x−2 | |
28 lut 16:17
Trivial: No nie...
ICSP mnie wyprzedził.
28 lut 16:18
ICSP: Przepraszam
28 lut 16:19
PW: A jak z 4 w liczniku zrobiłeś x+4 ?
28 lut 16:20
PW: Pozostaje mi popłakać, ale to naprawdę nie jest plagiat ... refleksu brakuje.
28 lut 16:21
ICSP: Ponownie przepraszam
28 lut 16:22
MQ: Więcej wilków niż owiec
28 lut 16:24
28 lut 16:26
jan: boze co za błąd dzieki bardzo
28 lut 16:30
jan: i to taki blad robi osoba ktora sie bierze za mature.
Zauwazylem ze czlowiek czym wiecej przewertuje zadan tym czasami mniej wie, albo za duzo i sie
myli wszystko
28 lut 16:38
PW: Trivial, taką właśnie wersję przewidywałem, ale coś mi te rachunki nie szły. Nawet
obliczyłem to co piszesz, ale ... przy sprawdzaniu nijak ni chciało mi wyjść W(−3) = 27.
Starość, pora umierać.
28 lut 16:40
PW: janie, to drugie, najczęściej się "przekombinuje".
28 lut 16:41
ICSP: Każde zadanie można rozwiązać na wiele sposobów.
Im więcej wiesz, tym więcej sposobów znajdziesz.
Cały myk polega na znalezieniu najprostszego.
28 lut 16:42
jan: Ok, dziękuję bardzo za pomoc. Pewnie jak jutro usiadłbym do tego zadania to zrobiłbym dobrze.
28 lut 16:43