Logarytmy
Jacek: POMOC W przykjladzie;
jak to obliczyc

:
log
95 * log
2527
wiem ze 9 ma sie polaczyc z 27 a 5 z 25 ale jak to zrobic
27 lut 12:43
ICSP: 25 = 52
27 lut 12:45
Jacek: no tak ale nie mam pojecia jak to rzwiazac
27 lut 12:46
27 lut 12:50
J: | | 1 | | 3 | |
log2527 = |
| log533 = |
| log53 |
| | 2 | | 2 | |
| | 3 | | log55 | | 3 | |
|
| log53 * |
| = |
| |
| | 2 | | 2log53 | | 4 | |
27 lut 12:56
Jacek: o mi wyszło inaczej
27 lut 12:58
Jacek: aa oekj juz iwdze blad xD niuwazny jestem

ale dziekuje za pomoc
27 lut 12:58