.
Piotr.: Do przygotowania 10 porcji marchwi w śmietanie potrzeba 1,25kg marchwi 0,75 setnych litra
śmietany oraz 0,75 litra wywaru z drobiu.Cena kalkulacyjna 1 kg marchwi wynosi 1.60zł,1 litra
śmietany 11zł oraz 1 litra wywaru z drobiu 3zł.Stosowany narzut na przyprawy wynosi 20%.Marża
gastronomiczna na marchew w śmietanie wynosi 50%,a stawka podatku VAT 8%.Oblicz cene
gastronomiczną netto i brutto 1 porcji marchwi w śmietanie.
26 lut 14:09
wredulus_pospolitus:
znowu dajesz to zadanie

tylko zmieniłeś sobie nick
przyszły ekonomista a zgubi się przy paru cyferkach
26 lut 14:13
Ajtek:
Cześć
wredulus 
.
Podatki to skomplikowana sprawa

.
26 lut 14:16
PW: Ajtek ma rację. Domyślam się − zakwestionowali mu rozwiązanie.
Przeczytaj
238741 i powiedz − o to idzie?
26 lut 14:31
zawodus: Cześć
Ajtek i
wredulus 
Szczególnie Jak marża wynosi 50%

Złodziejstwo w biały dzień
26 lut 14:34
Ajtek:
Cześć
Zawodus 
.
Za marchewką w śmietanie niem przepadam

.
26 lut 15:30