Rozwiaz rownanie
Szarik: Rozwiaz rownanie . Podaj krotnosc kazdego pierwiastka
(x2−4)2(x4+3x3−10x2)=0
24 lut 19:31
Wazyl: Pierwszy nawias a2−b2=....
Drugi nawias x2 przed nawias i Δ
Podajesz miejsca zerowe z postaci iloczynowej i ich krotność (x−a)2 −pierwiastek dwukrotny
(x−a)3−trzykrotny ...
24 lut 19:42
Szarik: pierwszy nawias x=0 −dwukrotny , x=−2 dwukrotny
w drugim nawiasie x1=−5 −nie mam pojecia ile krotny x2=2−rowniez nie wiem
24 lut 19:54
Szarik:
24 lut 20:07
Szarik: ?
24 lut 20:54
Szarik: 
?
24 lut 20:54
24 lut 20:55