Zadania Maturalne - udowadnianie itp
Kinga: Hej, jestem w klasie maturalnej i potrzebuje pomocy przy rozwiązaniu zadań z udowadnianiem
itp...
1.Udowodnij że przeciw prostokątna trójkąta prostokątnego jest średnicą okręgu na nim
opisanego.
2.Uzasadnij że (2013*2014+1)/(2014+2013*2013)=1
Dziękuje z góry za pomoc
23 lut 18:53
Kinga: 
pomoże ktoś bo potrzebuje zadanka na jutro
23 lut 19:07
23 lut 19:33
PW: 2. to "modne" zadanie z rokiem matury, ale spróbuj spojrzeć na to tak:
2013 = a, 2014 = a+1
23 lut 19:36
Piotr 10: lub drugie zadanie na żywca, bierz kalkulator i licz
23 lut 19:37
Eta:
2/ licznik : 2013*(2013+1)+1= 2013*2013+2013+1= 2014+2013*2013= mianownik
| | licznik | |
to |
| =....=1 |
| | mianownik | |
23 lut 19:50
Kinga: Thx. Odnośnie 1. to nie wiedziałam że tylko tyle trzeba napisać

a co do drugie to ja
głupiutka że na to nie wpadłam xD Dzięki raz jeszcze
23 lut 20:41