.
..Paulina: zad1.
Stawka podatku VAT na herbate sprzedawaną przez zakłady gastronomiczne wynosi 23%.Cena zakupu
herbaty i cukru wynosi 1.50zł. Marża gastronomiczna na herbate wynosi 75%.Oblicz marże
gastronomiczną.Cene gastronomiczną netto,podatek VAT i cenę gastronomiczną brutto.
Marża gastronomiczna=75%*1.50zł=1.12zł
Cena gastronomiczna netto=1.50zł+1.12zł=2.62zł
Podatek VAT=2.65zł*23%=6.09zł
Cena gastronomiczna brutto=2.62zł+6.09zł=8.71zł
czy dobrze zrobione?
23 lut 16:12
..Paulina:
23 lut 16:20
..Paulina: ?
23 lut 16:42
Miki: Vat =2.65*0,23%
24 lut 21:26
PW: Myślę, że nie − czytaj tu:
238741
24 lut 22:20