równanie prostej
Karola: napisz równanie prostej AB w postaci ogólnej gdy A = (−1,3) B = (3,2)
23 lut 14:31
sushi_ gg6397228:
przepis znasz jak to liczyć?
23 lut 14:39
Karola: własnie nie
23 lut 14:40
23 lut 14:42
Karola: (3−(−1)) (y−3) = (2−3) (x−(−1))
4(y−3) = −1 (x+1)
4y−12= −x−1 / :4
23 lut 14:56
sushi_ gg6397228:
nikt nie kazal zapisywac w postaci kierunkowej
jeszcze raz przepisujemy 3 linijke
23 lut 14:59
Karola: (3−(−1)) (y−3) = (2−3) (x−(−1))
4(y−3) = −1 (x+1)
4y−12= −x−1
x+4y−11=0
23 lut 15:07
sushi_ gg6397228:
i jest OK
23 lut 15:08