POMOCY :((( ilustracje geometryczne
Aga: zy ilustracje geometryczne zbiorów
A={ (x,y): x,y∊R ⋀ x
2 + y
2 =1 }
B={(x,y): x,y ∊R ⋀ y=
√1−x 2 }
C={ (x,y): x,y∊R ⋀ x
2 + y
2 =1 ⋀ y ≤ 0 }
są wykresami funkcji? Odpowiedź uzasadnij.
czy ktoś to rozumie

? prosiłabym o pomoc bo nie wiem jak podejść do tego zadania.
21 lut 18:47
kika: a) okrąg
b) nakreśl D=x∊<−1,1>
c) półokrąg pod osią OX
21 lut 18:50
21 lut 18:51
Aga: Wiem ze (a) nie może być wykresem funkcji bo jest okręgiem
a reszta? jak to uzasadnić w tym zadaniu ?
i skąd wiesz że (c) to półokrąg ?
21 lut 18:52
Aga: zdublowało mi się zadanie bo net mi spowalnia i po 2x kliknięciu wyszło 2 udostępnienia.
21 lut 18:53
kika: są to zbiory a nie funkcje
21 lut 19:07
kika:

c)
21 lut 19:10
kika: Nie przeczytałam pytania− przepraszam
21 lut 19:11
Aga: dziękuję za pomoc pozdrawiam
21 lut 20:03