POMOCY :((( ilustracje geometryczne
Aga: zy ilustracje geometryczne zbiorów
A={ (x,y): x,y∊R ⋀ x
2 + y
2 =1 }
B={(x,y): x,y ∊R ⋀ y=
√1−x 2 }
C={ (x,y): x,y∊R ⋀ x
2 + y
2 =1 ⋀ y ≤ 0 }
są wykresami funkcji? Odpowiedź uzasadnij.
czy ktoś to rozumie

? prosiłabym o pomoc bo nie wiem jak podejść do tego zadania.
21 lut 18:48
Alfa:
1) zbiór punktów ze zb. A tworzy okrąg (o środku (0,0) i prom. r = 1) −−> okrąg
nie jest wykresem funkcji
2) zbiór punktów ze zb. B to półokrąg leżący powyżej osi i odpowiadający x ∊ <−1,1> −−> to
jest wykres funkcji
3) zbiór punktów ze zb. C to półokrąg leżący poniżej osi i odpowiadający x ∊ <−1,1> −−> to
jest wykres funkcji
21 lut 18:58
Aga: dziękuję za pomoc pozdrawiam
21 lut 20:07