Policz całkę
Korkociąg: Witam mam do policzenia całkę i zupełnie nie wiem jak ją ugryźć.
∫ Ln2x/x1/2
Jak to zrobić :< ?
20 lut 14:54
ZDZ: przez części
u= ln
2x v'=
√x
potem jeszcze raz przez części : )
20 lut 15:14
Korkociąg : Jeszcze raz powiadasz, zaraz postaram się zrobić i tu napiszę
20 lut 15:21
Korkociąg : czyli mam, ∫ln2 * √x dx = ln2x * 23x 32 − ∫2lnxx * 23x 32 dx ?
i dalej z tego ln2x * 23x 32 − ∫2x2−2lnxx2 * 23x 32 dx
20 lut 15:45
20 lut 16:13
sushi_ gg6397228:
pewnie tak
ten sam wątek założył Zbyszek. prawie w tym samym czasie
20 lut 16:15
Korkociąg : Wracając do pytania czy obliczenia które dalej robiłem są poprawne?
20 lut 16:21
20 lut 16:27