Potegi
bartekkkk: Czesc
Mógłby mi ktoś pomóc w rozwiązaniu przykładu ? a*b a=85/9* 815/12 b=9−2/9*91−1/6
19 lut 19:08
19 lut 19:09
sushi_ gg6397228:
zamien na podstawe "2" i "3"
19 lut 19:09
bartekkkk: Przeglądałem już podany przez Cb link ale coś mi nie wychodzi
19 lut 19:11
sushi_ gg6397228:
zapisz co wyszlo
19 lut 19:15
Antek: Dlaczego bylem przekonany ze tak napiszsesz

to co sugeruje kolega sushi
do a 8=2
3 to 8
5 = (2
3)
5= 2 do ktorej potegi ?
81=3
4 to 81
5=(3
4)
5= 3 do ktorej potegi ?
9=3
2 terqz wylicz a
19 lut 19:16
bartekkkk: ok wyszlo mi dzieki za pomoc
19 lut 19:26