Jeden z boków trójkąta
Matejko: Jeden z boków trójkąta równobocznego ABC jest równoległy do osi OX. Wyznacz współrzędne
wierzchołków tego trójkąta, jeżeli należą one do wykresu funkcji f(x) = −x2 + 4.
wiem, że C(0;4) ale nie wiem jak policzyć A i B proszę o pomoc
19 lut 14:21
sushi_ gg6397228:
rysunek zrobiony ?
19 lut 14:22
Piotr 10: Wykonaj rysunek, zaznacz punkt C. Teraz kąty w trójkącie to po 600. Jeżeli bok jest równoległy
do osi OX do jedna prosta, w której zawarty jest bok ma współczynnik a=tg1200
19 lut 14:23
Matejko: wiem że 1 prosta to y=√3x+4 a 2 to y=−√3x+4 ale nie wiem jakie to punkty
19 lut 14:34
Matejko: już mam dzieki
19 lut 14:35
19 lut 14:35