zad 2
Niki: Graniastosłup prawidłowy trójkątny o krawędzi podstawy a i krawędzi bocznej 2a przecięto
płaszczyzną przechodzącą przez środki dwóch krawędzi podstawy i środki dwóch krawędzi
bocznych. Oblicz pole otrzymanego przekroju i kąt nachylenia tego przekroju do płaszczyzny
podstawy. Miarę kąta podaj z dokładnością do 1 stopnia.
18 lut 20:03
Niki: up
18 lut 20:33
dero2005:
| a | |
h = √(a√34)2 + a2 = |
| √19 |
| 4 | |
18 lut 21:03
Eta:
Nie mogłeś
dero napisać dwóch słów "pomagam, rysuję"
18 lut 21:20
Niki: jak Eta nie pomagasz, to sie nie wpieprzaj tam gdzie nie trzeba, bo z kimś tak chamskim dawno
nie miałem do czynienia.
Wielkie dzięki dero2005! Kilka minut przed Twoim rozwiązaniem udało mi się zrobić to zadanie.
Ja liczyłem z sinusa, ale to jak komu wygodnie. Przynajmniej wiem, że dobrze to zrobiłem.
Jeszcze raz wielkie dzięki
18 lut 22:36
Eta:
18 lut 22:37
18 lut 22:41
Niki: bardzo pomogłaś...że nadal nie wiem jak zrobić zadanie, ale i tak uważam, że za zainteresowanie
kogoś moim zadaniem trzeba podziękować
18 lut 22:44
Cash18: Niki co jest trudnego w tym zadaniu b liczysz z tw o odcinku łączącym środki ramion trójkąta,
drugą podstawę widać z rysunku, a wysokość masz z pitka bo zobacz że jak jest połączenie
górnej podstawy ze ścianą to zawsze jest tam kąt prosty.
P.S. Zachowuj się kulturalnie wobec innych którzy za darmo robią ci zadanie, ponieważ Eta
zaczęła rozwiązywać go a wcześniej już ktoś zaczął więc po co 2 osoby mają robić to samo.
pozdrawiam
18 lut 22:56
Eta:
No i jasne ..... za "friko" nie warto pomagać ! ( tak też od dzisiaj zrobię!)
Pozdrawiam Wszystkich...
18 lut 23:03
Jolanta: Eto nie przejmuj sie chamami.Wciagaj na czarna listę i pomagaj Tym ,którzy to docenią.Jestes tu
potrzebna
18 lut 23:06
bezendu: Skoro nie będziesz to ja dziękuję za dotychczasową pomoc.
18 lut 23:09