Oblicz logarytm
Natala: log9 5 * log25 27
17 lut 20:25
sushi_ gg6397228:
umiesz zamieniac podstawy ?
17 lut 20:29
17 lut 20:30
kika: | | log35 | | log327 | |
log95= |
| log2527= |
| i działaj |
| | log39 | | log3{25} | |
17 lut 20:33
ZKS:
Wystarczy pamiętać wzory
oraz
log
ab * log
bc = log
ac.
17 lut 20:33
kika: Dla wprawnych , tak inni krok po kroku dochodzą.
17 lut 20:35
ZKS:
Dla wprawnych jest liczenie w pamięci.

Dla innych korzystanie ze wzorów.
17 lut 20:49
daras: a Natala ani aa ani be ani kukuryku
18 lut 16:12