Rozwiąż równanie
Dembele: Rozwiąż równanie:
(x + 14)2 = 25
17 lut 19:46
17 lut 19:47
sushi_ gg6397228:
i co zaproponujesz?
17 lut 19:47
Dembele: ok, z tym dałem radę x = 434 lub −514
a taki przykład:
(x−5)2 − 9(1−x)2 = 0
17 lut 19:54
kika: wg wzoru rozpisz [(x−5)+3(1−x)][(x−5)−3(1−x)]=0
17 lut 20:09
Marcin:
x2−10x+25−9(1−2x+x2)=0
x2−10x+25−9+18x−9x2=0
17 lut 20:20
Dembele: ok zrobiłem i proszę o pomoc z ostatnim przykładem
4(1 + 12)2 − 362 = 0
17 lut 20:23
Dembele: 4(1 + 12x)2 − 36x2 = 0
17 lut 20:24
Marcin: No kurde. Analogicznie jedziesz.
17 lut 20:25
kika: (a+b)(a−b)=a
2−b
2 i zacznij pracować , a nie czekasz na gotowca






!
17 lut 20:28
17 lut 20:29
Dembele: źle liczę i wynik mi nie wychodzi

, dzięki za pomoc
17 lut 20:30