matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Dembele:
Rozwiąż równanie: (x−5)2 − 9(1−x)2 = 0
17 lut 20:07
Dembele:
Poprawiam przykład: (x−5)
2
− 9(1−x)
2
= 0
17 lut 20:08
Wazyl:
Zastosuj wzór a
2
−b
2
=....
17 lut 20:25