zad 5
Ciucia15@tlen.pl: oblicz miarę kąta rozwartego rombu , którego obwód jest równy 32cm, a promień okręgu wpisanego
w ten romb ma długość 2 cm.
Z góry dziękuje za pomoc przy rozwiązaniu zadań
17 lut 10:51
wredulus_pospolitus:
ponawiam to co napisałem wcześniej −−− nikt Ci nie da gotowców w przeciągu najbliższych godzin
... ponieważ najprawdopodobniej właśnie piszesz sprawdzian
17 lut 10:53
17 lut 11:51
Ciucia15@tlen.pl: na sprawdzianie raczej nie byloby dostepu do komputera. prosze wziasc to pod uwage
17 lut 11:55
Ciucia15@tlen.pl: 4a=32
a=32:4=8
r=2
kąt ostry − alfa
sin alfa= 4 : 8
czyli kąt rozwarty ma 180−30=150
17 lut 13:40
J: Tak.
17 lut 13:49