oblicz i sprawdz, czy liczba jest wymierna:
Estrella: oblicz i sprawdz, czy liczba jest wymierna:
(4*sin30 * cos60 − tg45)/(sin15+cos75)=
16 lut 00:40
Eta:
Spokojnie, nie spamuj
16 lut 00:41
16 lut 00:41
Estrella: 4*12*12−1/cos75+cos75=
16 lut 00:42
5-latek: sin 30 znane cos60 znane tg45 znane
sin15 albo z ewzoru polowkowego wiesz ile to sin30 albo sin15=sin(45−30) i wzor sin(x−y)
= ...... wiec licz
cos75=cos(90−15)=sin15
16 lut 00:44
Eta:
Jeżeli licznik ułamka jest równy 0 i mianownik ≠0 bo sin15o+cos75o≠0
to jaka jest wartość takiego ułamka?
16 lut 00:45
Eta:
"małolatku"

idź już do spania, bo "armaty wyciągasz do zabicia muszki"
16 lut 00:47
Estrella: 0
16 lut 00:49
Eta:
I tyle w tym temacie!
16 lut 00:51
Estrella: dzieki

dobranoc
16 lut 00:52
5-latek: Nie takie znowu armaty

jeslii nie wie jak policzyc to pokazuje . ja nie wiem czy teraz w szkole ucza tych wzorow i
malo mnie to obchodzi . Przekazuje to co wiem .
16 lut 00:52