| 1 | ||
x+ | =7 | |
| x |
| 1 | ||
x + | = 7 ; x ≠ 0 | |
| x |
| 7 − 3√5 | 7 + 3√5 | |||
x = | lub x = | |||
| 2 | 2 |
| 49 − 42√5 + 45 | 49 + 42√5 + 45 | |||
x2 = | lub x2 = | |||
| 4 | 4 |
| 47 − 21√5 | 47 + 21√5 | |||
x2 = | lub x2 = | |||
| 2 | 2 |
| 47 − 21√5 | 7 − 3√5 | |||
x3 = | * | = 161 − 72 √5 | ||
| 2 | 2 |
| 47 + 21√5 | 7 + 3√5 | |||
x3 = | * | = 161 + 72 √5 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
x3 + | = 161 − 72√5 + | = | ||
| x3 | 161 − 72√5 |
| 1*( 161 + 72√5) | ||
= 161 − 72 √5 + | = | |
| ( 161 − 72√5)*(161 + 72√5) |
| 161 + 72√5 | ||
=161 − 72 √5 + | = 2*161 = 322 | |
| 25 921 − 25 920 |
| 1 | ||
Odp. x3 + | = 322 | |
| x3 |
| 1 | ||
x + | = 7 ; x ≠ 0 | |
| x |
| 7 − 3√5 | 7 + 3√5 | |||
x = | lub x = | |||
| 2 | 2 |
| 49 − 42√5 + 45 | 49 + 42√5 + 45 | |||
x2 = | lub x2 = | |||
| 4 | 4 |
| 47 − 21√5 | 47 + 21√5 | |||
x2 = | lub x2 = | |||
| 2 | 2 |
| 47 − 21√5 | 7 − 3√5 | |||
x3 = | * | = 161 − 72 √5 | ||
| 2 | 2 |
| 47 + 21√5 | 7 + 3√5 | |||
x3 = | * | = 161 + 72 √5 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
x3 + | = 161 − 72√5 + | = | ||
| x3 | 161 − 72√5 |
| 1*( 161 + 72√5) | ||
= 161 − 72 √5 + | = | |
| ( 161 − 72√5)*(161 + 72√5) |
| 161 + 72√5 | ||
=161 − 72 √5 + | = 2*161 = 322 | |
| 25 921 − 25 920 |
| 1 | ||
Odp. x3 + | = 322 | |
| x3 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
x3 + | = (x + | )3 − 3(x + | ) | |||
| x3 | x | x |