aapomo0cy
loliy: POMOCY!

((((((
y=x
xlnx
y=arctg
x2+1
tam w 2 x jest do kwadratu
12 lut 22:13
wredulus_pospolitus:
a czym mamy Ci pomóc
12 lut 22:14
loliy: W obliczeniu tego bo nie mogę sobie poradzić nie umiem
12 lut 22:15
wredulus_pospolitus:
ale obliczeniu czego

podałaś funkcje ... i co z nimi mamy zrobić

podziwiać je
12 lut 22:23
PW: Ni diabła, w pierwszym jest jakaś definicja funkcji. W drugim to nawet nie bardzo. Co
"obliczyć"?
12 lut 22:25
loliy: głupekk ze mnie

pochodne obliczyć
12 lut 22:25
wredulus_pospolitus:
no to druga ... co za problem

a pierwsza ... wskazówka:
x
x = e
ln (xx) = e
x*lnx
teraz sobie poradzisz
12 lut 22:29
loliy: nie bardzo rozumiem mógłbyś je rozpisać proszę
12 lut 22:31
daras: no przeciez jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pochodne

już jeden pytał co to jest f' w arkuszach z matur wyższych lotów
12 lut 22:36
loliy: No tych dwóch przykładów nie potrafię zrobić pomoże ktoś?
12 lut 22:37
12 lut 22:37
loliy: wynik powinien być taki x
x(ln
2x+lnx)+x
x−1 nie potrafię
12 lut 22:45
wredulus_pospolitus:
loliy ... pytanie za 100pkt ... czy potrafisz liczyć pochodne
12 lut 22:47
loliy: tak ale z tym przykładem mam problem
12 lut 22:55
loliy: Po prostu go nie umiem dlatego proszę o pomoc. Żeby ktoś mi to rozpisał
12 lut 22:56
12 lut 22:56
loliy: ...
12 lut 22:57