matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole rombu i przekątne! Pls
Kamil:
Pole rombu ma 96cm
2
. Oblicz obwód rombu, wiedząc, że długości jego przekątnych różnią się o 4 cm.
12 lut 14:20
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/866.html
kombinuj
12 lut 14:28
agulka:
P=96
e*f
P=
2
⎧
192=e*f
⎩
e=f+4
... f=12, e=16
1
1
a
2
=(
e)
2
+(
f)
2
2
2
a=... O=4*a=...
12 lut 14:38